Den overskrift var hypotetisk, svaret er selvfølgelig ja.

city lights, easycore, moodboard, set your goals, the story so far, tssf

Hvis du ikke kender til easycore, så er det basalt set blink-182/Sum 41 tilsat breakdowns, gang vocals og flere tekster om, hvorfor ens venner er så skidevigtige. Det betyder altså, at du får skarpe hooks og velproduceret lyd kombineret med det bedste fra hardcore. Uden at overdrive vil jeg mene, at hvis man ikke med det samme får lyst til at hænge med alle sine drenge, drikke bajere og kigge efter de søde piger, der hænger ud i parken eller arbejder på den lokale Baresso, når man hører easycore, så er der vitterligt noget helt galt.

“Men hvor skal jeg starte?” hører jeg dig sige. Bare rolig, hvis der er én genre, som vi hos Dude Manor gerne vil kalde os eksperter i, så er det easycore. Vi er her til at holde dig i hånden, og før du ved af det, så sidder kasketten omvendt og der er ikke andet end good times med dit crew forude!

Jeg kunne i princippet lige så godt stoppe her og bare sige, at du skulle se den her video indtil du pludselig blinker og finder dig selv på det første, det bedste fly til Californien. City Lights illustrerer nøjagtigt, hvorfor easycore transcenderer kun at være en genre til at blive en livsstil. Det er at hænge ud om sommeren og grille i haven/gården, invitere de sødeste piger over, sende drengene i supermarkedet efter kolde øl, det er beerpong, det er at vide, at det kan godt være, at der er hårde tider forude, men lige nu har vi det godt med hinanden – åh, altså.

“Men hør, det virker alt sammen meget amerikansk, er det noget for mine European sensibilities?” Om det er! Exhibit A: Me vs Hero – engelske lads, der med albummet Days that Shape Our Lives (alene titlen bliver ikke meget mere easycore’sk) viste, at vi sagtens kan være med her på den anden side af Atlanten. Videoen har da også alt, hvad man skal bruge af klip med drengene, der bare chiller sammen med nogle tøser en sen sommerdag ved stranden, mens de nyder deres ungdom, nervøse ved tanken om hvad fremtiden bringer, men samtidig bevidste om, at det er vigtigt at nyde the here-and-now.

Det er dog vigtigt også at vide, hvor man kommer fra, og her kommer New Found Glory ind i billedet. Jer, der voksede op med American Pie-filmene dengang pop-punk styrede MTV-sendefladen, kan uden tvivl huske dette nummer, og at det holder lige så meget i dag er et tydeligt bevis på, hvor meget foran trendynesskurven, de drenge var. Alt fra produktionen til alle de crazy antics i videoen – NOW THAT’S WHAT I CALL EASYCORE!

Set Your Goals er lidt mere dorky end de førnævnte bands, men hvem bekymrer sig om det, når de gang vocals og crunchy riffs først rammer stereoen? I hører ikke mig brokke mig! Sangen her handler vist nok om, at de ikke sælger ud for nogen og at deres venner er det, livet handler om – klassisk easycore og haaamrende catchy.

Her kan vi virkelig snakke om et deep cut og et perfekt nummer at smide på bordet, hvis hende den søde pige nede på Beta er lige ved at miste interessen og sidder og spotter efter en fyr med en neck tattoo og Bring Me the Horizon-tanktop. Hvorfor Take Notice ikke er blevet større forstår jeg virkelig ikke – de har ledt efter en ny forsanger i over et år nu (ham der synger her er vist deres trommeslager og gør det voldsomt godt, så hvorfor de ikke bare bruger ham forstår jeg ikke) og med tanke på, hvor distræte Unge Mennesker Nu Til Dags er, så må vi nok tage til takke med dette nummer og EP’en :(

Hvad er dit yndlings-easycoreband? Undrer du dig også over, hvorfor denne genre ikke forlængst er slået igennem herhjemme? Selvom du har købt din billet til årets Northside-festival, kan du så heller ikke lade være med at finde luftguitaren frem, når “All the Small Things” bliver spillet til uni-festen? Hvorfor er ingen danske bands hoppet på denne trend endnu?