Redaktionen på Dude Manor er ikke de ældste katte i gården, men vi har stadig været et par ture rundt om blokken (og kan huske dengang den slags blev stavet med k).

Med stor glæde mindes vi dage hvor vi SPÆNEDE hjem fra skolens sidste time (hvis man var heldig var der vikar, og man spillede fodbold), med eastpakken trofast dinglende på ryggen og vi bare ikke kunne vente med at riste hvidt franskbrød, smøre nutella ud på det, og blive mødt med dagens vigtigste valg: Skal man breake sin PLAYSTATION 1 frem eller skal man ud på (den sikre og rolige) villavej og øve sine kickflips og grinds på kantstenen???

Når ellers ens forældre ikke var hjemme kunne man med fordel blaste MTV på deres store fjernsyn:

MTV

Dengang var der noget ved musik, inden internettet og musikblogs og hvad ved vi, var ens største kilde til musik MTV. Redaktionen på DM er derfor stolte af at kunne præsentere et kaleidoskopisk billede af det musik som formede vores kollektive musiksmag, som den tager sig ud i 2k13. Find dine fedeste Freeman T. Porter bukser frem, tjek at dine Independent trucks sidder ordentligt på dit Blind-skateboard, og tag med på et lille trip down memory lane!

Green Day – Welcome To Paradise [1994]

Noget af det allertidligste eksponering man kunne få til punk var gennem de ukronede konger af ungdoms-selvhads-core: GREEN DAY. Disse dage bruger de lidt flere kræfter på at være følsomme og dybe, men i 1994 lavede de plader med titler som ‘HUNDELORT’, hvor ovenstående nummer er fra. Denne video indeholder et uproportionelt stort antal jeans uden skinnyfit, metalkæder der sidder fast i pengepungen i baglommen og bittesmå øreringe. Husk at det her var inden stretches blev en obligatorisk del af enhver selvrespekterende ‘alternativ’ kids stil! Dengang behøvede man ikke skamfere sin krop, bare for at være skidehamrende punk! [tilgengæld døjede man med tør hovedbund — hårfarve og DAX WAX var hård kost! Kun ægte 90’er punx kender nødvendigheden af HEAD’n’SHOULDERS]

The Offspring – Pretty Fly (for a white guy) [1998]

Comedy har altid været en stor del af MTV-CORE, og med pladen AMERICANA producerede The Offspring et perfekt blueprint for hvordan den ged skal barberes. At der var hele singler på denne plade der havde comedy appeal, var fuldstændigt uhørt! Valget mellem ‘Pretty fly (for a white guy)’ og ‘Why dont you get a job’ er at valg få af os ønsker at tage, men jeg lander alligevel på at ville fremhæve dette nummer. Der er noget utroligt dejligt ved at mindes de dage man stod i sine venners forældres kældre og sang ‘UH-HUH UH-HUH GIVE IT TO ME BABY’ mens man tog en slurk af det sprut man havde bøffet fra sine forældres barskab!

Sum 41 – In Too Deep [2001]

Et par år nede af linjen (på dette tidspunkt er adskillige af forfatterne på DM lige på nippet til at have skrevet deres sidste diktat i dansktimen!!) tager SUM 41 teten om sjovheds MTV-CORE til nye højder med In Too Deep. Gosh hvor har jeg set denne video mange gange og være misundelige på de der dudes sjove og fjollede (og lidt misforståede) liv i high school. Bonus point for spikes til frontmanden! [tør hovedbund tilgengæld!] Med SUM 41 tegnes de første tydelige penselstrøg af hvad der s(c)enere skulle gå hen og blive fundamentet for POPPUNK og EASYCORE.

Wheatus – Teenage Dirtbag [2000]

Med American Pie filmen blev der ikke blot grundlagt en helt ny og genial filmgenre, men en livsstil, som ellers var forbeholdt heldige amerikanske drenge og piger i teenagealderen, blev bragt lige ind i tv-stuerne hos håbefulde danske teenagere. Hvad vi ikke ville have givet for at hænge ud med Jim, Stifler, Oz og Kevin!!! Deres carefree og dumme ungdoms-attitude resonerede på en proto-ironisk måde i vores unge sind, og Wheatus’ temasang ‘Teenage Dirtbag’ er et perfekt soundtrack til de følelser man blev fyldt med, når hende den søde der lige var startet i 1.g kom gående i folkeskolens skolegård, for at hente sin lillesøster der stadig gik der! (Bonusinfo: En af mine kollegaer så Wheatus live på et lille college i Cambridge i USA, hvor de varmede op for Alphabeat, for ikke lang tid siden. På den måde kommer livet full circle!)

Alien Ant Farm – Smooth Criminal [2k1]

Et af de store gimmicks for MTV-core er at lave covernumre. Alien Ant Farm producerede i denne skribents ydmyge mening et af de til dato bedste af slagsen. Det gode ved et covernummer er man kan teksten med det samme, man behøver ikke have et forhold til bandets ‘bagkatalog’ for at ‘vide hvor langt de er kommet’ og folk der ellers er ligeglade med MTV-CORE kunne stadig godt lide det, når man satte sin minidisc til, og spillede dette nummer! Det korte af det lange er at det er en banger der tager det bedste fra Michael Jacksons klasikker og bare lige bøffer den lidt op med sweet high school lifestyle shenanigans! Meget misundelig!

Limp Bizkit – Break Stuff [2000]

En af de sidste bidrag MTV-CORE havde til vores ungdomsmusiks kanon var ‘rap metal’. De ubestridte konger af denne genre var naturligvis LIMP BIZKIT. Med ‘Break Stuff’ (og deres stil i det hele taget) præsenterede de et genialt crossover-materiale til os, som både synes RAGE AGAINST THE MACHINE var megafedt, men samtidigt kunne rappe med på 50-60% af Dr. Dres ‘The Chronic 2001’. Snoop, Eminem og Dr. Dres cameo-optræden i videoen til ‘My Way’ kunne ikke understrege pointen bedre. Hele pladen ‘Chocolate Starfish and the Hotdog Flavored Water’ er en sand tour-de-force i MTV-CORE/rapmetal og generel crossover appeal. Meget stærkt!!!!

Hvad er dine bedste minder fra slutningen af folkeskolen??? Var du en skater eller stod du på rulleskøjter?? Kan du huske at buffallos på et tidspunkt ikke-ironisk var noget man gik med?? Hvordan klarede du den hvis du ikke havde MTV?? Hvilke numre har vi glemt?? Fortæl os det nedenfor!