Der er meget få ting her på DMs redaktion vi egentlig ikke kan lide, og der er endnu færre ting, som hidser os op. Når det nu skal være, så har vi det lidt svært med reggae/ragga og ska (bortset fra, når det er nummeret “She Called Shotgun”! -Christian). Det bliver lidt for fladpandet happy-go-lucky-og-ryg-noget-tjald-og-tag-på-staden-agtig til vores attitude. Når man så sådan går rundt og bliver lidt irriteret over noget musik man ikke kan lide, så er det bare skidegodt at der findes nogle bands som kan tage toppen af ens irritation, og åbne døren for at man alligevel prøver kræfter med noget musik man ikke troede man kunne lide! Her kommer RVIVR ind i billedet for undertegnede. RVIVR er crust punx, som fandt ud af at verden ikke var et post-apokalyptisk wasteland, og at det måske bare er fedt at have det fedt med sine venner, og lave skapunk inspirret poppunk!

Fra deres seneste plade ‘The Beauty Between’ kommer denne twangy ska/skate punk/poppunk skæring ‘wrong way/one way’, som denne skribent holder meget af! Den mandlige vokalists drengede og irriterende vokal, de fjogede dårlige riffs, den kvindelige sangers ‘råb’ og den helt vildt gode tekst om at man sku bare skal gøre som man vil, også selvom det ikke lige passer ind i de andres verdensbillede — det er noget der resonerer hårdt her på redaktionen!

Skæringen ‘Resilient Bastard’ stammer fra deres forrige EP ‘Dirty Water’, som var denne forfatters første møde med RVIVR. Linjerne “I’m not hurt, I’m a resilient bastard / I’m okay, I’ll wait another day / I’m not scared, I’m just unaware / or I just don’t care“, har jeg fuldstændigt ikke-ironisk sunget højt med på, mens jeg kørte på min bremseløse fastnavscykel ud af Nørrebrogade kl. lort om morgenen mens den spæde morgen forårssol endnu ikke varmede mit ansigt og jeg var skide fuld og glad efter lang druktur med mine gode venner og veninder. Prøv det!

Endnu en sang fra ‘Dirty Water’ har været på hård rotation på anlægget herhjemme, nemlig ‘Seethin’. Med en tekst der starter sådan her:

I GOT A FEELIN/AND IT’S SOMETHING THAT I JUST CAN’T NAME/I’M ALWAYS LOOKIN FOR SOMETHING ELSE TO BLAME/I’M ALWAYS SEETHIN/ABOUT SOMETHING THAT I CAN’T CONTROL/LIKE A CAST IRON LEFT ON A HOT STOVE/

så er det fanme svært ikke at blive revet med! Det er som om deres lyriske univers rammer et genialt sted imellem (tidlig) Green Day dumt teenageapati og ‘du skal nok klare det’-easycore lyrik!! At der så er lidt ska indover (er der egentlig overhovedet det?) forstærker min ide om hvor bredt min musiksmag favner!

Hvad synes du om RVIVR??? Blev du — ligesom mig — bedt af din kæreste om at slukke med det samme da du hørte ‘wrong way/one way’?? Tager jeg fejl når jeg skærer reggae/ragga/ska over en kam?? Har du også nedtur over fastnavscykelture på Nørrebrogade er blevet så utrendy?? Hvorfor er de så skide dårlige til at skate??