For nyligt blev den ene halvdel af redaktionen her på DM tvunget i ud for at købe mere tøj ‘fordi de gamle bukser simpelthen bare var for udtrådte’. Desværre er det gået af mode med Levis 501’ere, så det blev klart, at en tur ud på Strøget var nødvendig for at sondere terrænet og prøve om jeg nu stadig kan være i et par 30/32 eller omsider er rykket op til 32/32 :( Med forventning om at jeg ikke fatter en skid af hvad der er moderne medbragte jeg min elendige Samsung Galaxy SII kameratelefon (allerede dér negativ trend hældning) og stilede direkte mod et sted jeg var sikker på at kunne finde et par slim fits der ville fungere godt med min opknappede cowboyskjorte: WEEKDAY på Strøget.

Efter at have beklaget mig til min medshopper over at det første der møder en i WEEKDAY på Strøget er to 1210’ere (eller hvad den moderne ækvivalent er), som så aldeles ubrugte ud, og at det faktisk ikke var til at finde ud af om jeg stod og kiggede på herre- eller dame-modeller af mine slimfits (det her er så rigtigt! -Christian), opgav jeg at lede efter tøj til mig selv, men hev resolut Samsung Galaxy SII’eren op af lommen, for at fotodokumentere hvad der øjensynligt rører sig i ungdommen:

1: IRONI

Det er efterhånden en gammel og udtrådt observation at unge mennesker (inklusiv jeg selv til tider) synes at det er vildt sjovt at være ironiske og distancerede, særligt hvis det er noget med en subkultur som man kan vise man har lidt indsigt i, men stadig tage lidt humoristisk afstand fra, så er den altid hjemme:

'$≠LIFE'...

‘$≠LIFE’…

Meta-gangster ironien er så intenst høj i denne her kasket: Den gotiske skrift ‘THUG LIFE’ ved siden af ‘$≠LIFE’ er så mangefacetteret at jeg slet ikke ved hvad jeg skal stille op med mig selv :( Jeg har boet på nørrebro for en tid, og ved at BULLROT, ENEMY OF STATE og KARL KANI er populære mærker hos mennesker på kant med loven, og at der formentligt står ‘THUG LIFE’ på noget af deres tøj, men jeg er fuldstændig sikker på at INGEN af dem NOGENSINDE ville skrive ‘$≠LIFE’ (og det er ikke fordi de ikke ved hvordan det logiske tegn for en negering ser ud).

2: (retro) COMPUTERSPILS ÆSTETIK

20130418_171537

Denne her Mario-brødrene inspirerede kedeldragt, kombineret med den hvide skjorte viser både at du kan begå dig i en arkadehal (HVEM KAN IKKE HUSKE STREET FIGHTER II?!??) men samtidigt også uden videre kan gå direkte ind til en designskole forfest til Distortion her til maj — stærkt crossover appeal!

3: SPÆNDENDE UNDERGRUNDSKULTURER

20130418_171611

De er stadig slimfit og 100% stretch, bare rolig!!

Disse jeans repræsenterer noget af det stærkeste indenfor crossover appeal jeg nogensinde har set. Meget imponeret over blandingen af hiphop/’thug’ æstetik: ‘MO MONEY, MO PROBLEMS’, en dollarseddel, og en omgang ‘THUG LIFE’ mere, og BLACKMETAL/CRUST: ‘NO FATE’, ulæselige band logoer og onde satan geder. Det er som om DARKTHRONEs merchandise designer hang ud med G UNIT CLOTHINGs designere og mødte en moderne velklædt svensk mand!!

4: BANDAGIST-GODKENDTE BUFFALO SKO

20130418_172908

Tyksålsplateaubandagist-sko

At Buffaloskoene har været på vej tilbage er sådan set gammel nyt (måske så meget at de både er kommet og gået igen), men at håndlavede sko af bandagister til, hovedsageligt ældre, borgere der døjer med hæmatomer på fødderne rammer gaden og WEEKDAY dette forå® er alligevel sprithamrende nyt (for mig). Jeg forbinder sko som ovenstående med den slags min onkel, som har været skov arbejder hele livet, og har fået dårlige fødder, får på recept af sin ortopæd! Til nøds er de måske kollegaer med Oi! Punk æstetikkens bannerfører; CREEPER SHOES.

Bliver ortopædisk fodtøj højeste mode på Distortion i år??? Virker jeg meget som en gammel mand i dette post?? Hvilket andre butikker har fedt tøj jeg kan gå ned og shoppe efter??? Skal man være svensk for at arbejde i weekday???