Vi bliver alle ældre og får mere seriøse interesser. Studiet og arbejdet tager mere af ens tid, der kan ikke drikkes så mange bajere med vennerne, og presset fra omverdenen om at høre mere “rigtig” musik bliver større og større. Derfor er frygten ved udgivelsen af hvert nyt album fra et easycore/pop-punk-band høj, da de altid kun er en Joy Division- eller Neutral Milk Hotel-t-shirt fra at lægge stilen på hylden.

Derfor er glæden desto meget større, når et nyt album kommer og banker enhver tvivl væk om, at et band skulle være blevet voksne! Sådan er det med det nye CHUNK! NO, CAPTAIN CHUNK!-album, som leverer den ene solide easycore-banger efter den anden. Det skriger på at blive hørt en solbeskinnet dag med dine bedste venner, hvor man bare mæsker sig i hinandens ungdom – hvem skulle ha’ troet, at en bunke franske dudes skulle kunne gør det om muligt endnu bedre end genrens amerikanske ophavsmænd?

“Taking Chances” er nok det bedste nummer på den nye skive og opsummerer alt fantastisk ved easycore-genren. Det er positiv lyrik om, at dine bedste dage ikke er bag dig, at du skal gribe livet ved hornene og at det hele nok skal gå. Teksten bærer præg af af, at engelsk ikke er deres modersmål, men det gør bare det hele endnu federe på en eller anden sjov måde. Man kan heller ikke undgå at bide mærke i den helt fantastiske produktion – Joey Sturgis er manden bag knapperne, som ellers mest er kendt for at producere metalcore, men her viser han, at den lyd også sagtens kan bruges til bouncy powerakkorder! Nårh ja, og så er videoen jo også bare et studie i, hvordan man musikvideo med klip fra “the road” skal laves – for satan, jeg ville gerne på turné med de drenge og bare ha’ zany antics og meningsfyldte øjeblikke på landevejene sammen med dem!

Andre nævneværdige numre på pladen er åbneren “Restart” og “Between Your Lines”:

…og så må vi ikke glemme det tætteste, de kommer på en ballade, nemlig nummeret “So Close Yet So Far”. Hvis det ikke er lyden af ungdommelige kys ved den første spæde sol, der står op over byen efter en genial nat ude, så ved jeg ikke, hvordan det ellers skulle lyde:

Hele albummet er på Spotify, så hiv fat i dine bedste bros, tag boombox’en under armen og stik ned på Dronning Louises Bro og jam det, mens I nyder at være unge (eller lader som om afhængigt af læserens alder)!

Stik ind på fjæsbogen og giv drengene et like!