Væk er dagene hvor ‘rap metal’ betød Fred Durst og Dickies shorts, og man kunne huske at Snoop Dogg var med i en af Limp Bizkits videoer (som tidligere omtalt her på siden)

Ideen om ”festlig” hiphop og ”hardcore” blev allerede i 2008/2009  foreviget af bandet BROKENCYDE med pladen ‘im not a fan, but the kids like it’ — med deres signatur blanding af mærkelig og obskur sydstats rap/hiphop og ”scene”–screamo vokal og æstetik, blev crunk-core grundlagt:

Det kan desværre ikke betale sig at finde nogle af de nyere brokencyde videoer: Gutterne blev hurtigt medium-kendt i USA og spillede hvad der svarer til den lille scene på Copenhell/wig wam tour, og fik som resultat deraf en masse middelmådige tatoveringer, blev jaded og dybt ubehagelige, vældigt hurtigt. Fame er ikke bare penge og gode tider med vennerne!!

Nuvel, der gik vel også kun et stykke tid før metal i rapmetal blev erstattet med metalcore — har vi endelig fundet de rette arvtagere til Limp Bizkit, i 2k13 i form af FALLING IN REVERSE???

Falling in ReverseGutterne kombinerer ”scene”-æstetik, ”hardcore”-vokal, autotune a la t-pain, dyre biler/privatfly og et halvfornedrende syn på kvinder med halstatoveringer og breakdowns!! Fascinerende!!

Tidligere var de noget mere interesseret i at spille hård-rock/scene-rock, have meget moderne hår, og få amerikanske tweens til at dåne. Siden misogynistisk og voldsom ‘rap’ er blevet utroligt populært (og forsangeren i forvejen udviste nogle rimeligt heftige skod-attituder), blev de nok enige om at skifte musikken (men ikke stilen) ud med noget mere tidssvarende (se ovenfor). De har taget alt hvad ostet og forventlig hiphop elsker: sange om penge, om ‘fuck the haters’, om noget med ‘ALTID AT HAVE ELSKET HIPHOP’ og andre standard-hiphop-memes, til sig, og approprieret det fascinerende godt, med metalcore-omkvæd. Her på redaktionen gør vi hvad vi kan, for at forstå ungdommen og bare lade folk gøre deres ting, men FALLING IN REVESE er svære, og det er ikke fordi top-40 hiphop ikke passer mig — jeg lytter fuldstændigt uironisk til Ace Hood – Bugatti (feat. Future & Rick Ross) på mit kontor [Tak til Tobias H. for at hjælpe med at kvantisere ‘uironisk’ i denne sammenhæng]. Omkvædet fangede mig, og jeg er helt med på at synge med på ‘ÅÅÅÅÅOOORRRHH THIS IS THE END OF EVERYTHING THAT I KNOOOWWWW’, men rappen er bare virkeligt ikke særligt god, særligt stykket 2:46 var virkeligt horribelt :( (heldigvis et godt breakdown allerede 3:00 igen!).

Relateret til RAPMETALCORE 2k13 er britiske HACKTIVIST. Disse drenge er ‘rigtige’ musikere, hovedsageligt fordi deres guitarist spiller på 8 strenge (så vidt jeg kan tælle) og deres tekst handler om lidt mere meningsfyldte emner end ‘fuck haderne’. Deres gennembrudshit var ‘ELEVATE’, som relativt succesfuldt kombinerer britisk grime-agtig rap med djent metal a la Meshuggah (jeg kender ikke andre “djent” bands, så jeg kan ikke rigtigt sige mere om det). Under alle omstændigher lyder de sådan her, og har en meget politisk engageret facon:

Untitled

Hvad synes du om det nye FALLING IN REVERSE HIT??? Er neck tats/autotune hiphop det nye ‘sorte får’ på hiphop-scenen a la sydstatshiphop??? Hvor lang tid går der før snoop dogg laver en kollabo med F.I.R.???