Efter i forrige uge at have bevæget sig ud på det dybe vand, langt fra pitten og svedige tatoverede mænd, til Københavns technoscene, er vi på redaktionen glade for at være tilbage i vante omgivelser. Denne gang bliver de omtrent så vante som muligt, for denne forfatter: I lørdags var der nemlig CLUB SORT SØNDAG VOL.IIITHE PSYKE PROJECT. Club Sort Søndag er en tilbagevendende (går jeg ud fra, pga ‘VOL.III’) begivenhed, kurateret af metal danmarks fremmeste radiovært, Anders Bøtter, som har programmet ‘sort søndag‘, på P6 Beat. Nuvel.

Jeg har aldrig før været til ‘club sort søndag’, og sædvanligvis er Anders’ playliste på P6 præget af lidt længere hår og lidt mere entusiasme for nordisk mytologi, end hvad vi på denne blog ellers lytter til — tilgengæld har jeg hørt (og elsket og glædet mig over) The Psyke Project mange mange gange.

Københavns sødeste hardcore bros?? (anno 2k10 på dette billede). PS: Hvordan kan Martin (manden i midten) ligne en 22 årig knægt på et kun to år gammelt billede??

Københavns sødeste hardcore bros?? (anno 2k10 på dette billede). PS: Hvordan kan Martin (manden i midten) ligne en 22 årig knægt på et kun cirka tre år gammelt billede??

Udover at man snildt kunne have gutterne med hjem til sin mor (se ovenfor), så har de stået for god stil og smadret/sludget hardcore på den Københavnske scene i en hel del år. Det er vist ingen tilnærmelse at sige, at Jeppe, Bonne, Martin, Mikkel & Ras G er en slags kulturinstitution på diverse mellemstore scener i KBH. Efter at have været et smut forbi ‘the big leagues’, blev drengene enige med sig selv om, at DIY-kultur holder hele vejen, og med deres seneste udspil ‘GUILLOTINE’ på Bloated Veins (som kan streames her i fuld længde: http://thepsykeproject.bandcamp.com/album/guillotine-full-album) er dette blevet slået fast med syv-tommer søm. I det hele taget kan et klik ind på http://thepsykeproject.bandcamp.com/ på alle mulige måder anbefales: alle de gamle plader ligger der, og der er så forbandet meget god hardcore/post/sludge/smadder at det bare er at komme igang (og så er pladerne arrangeret i et tidssvarende og moderne ‘omvendt kors’!).

Hvor om alting er, så spillede drengene på Beta (lillebroderen til Amager Bio, som så småt indtager rollen som stengade 30 anno 2013) i lørdags. Koncerten var en afslutning på deres tour med tjekkiske ‘Anime Torment‘. Efter at have varmet godt op under publikum med gratis guldøl og generel venskabelig stemning startede Psyke-drengene ved 23-tiden.

Ham fyren med det lange hår er klart overrasket over Martins tonsede vokal

Ham fyren med det lange hår er klart overrasket over Martins hulk-agtige store hænder

Efter at have åbnet med de to helt geniale evergreens ‘I Get Paralyzed’ og ‘In The Mist’, havde alle fået varmen, og pitten var i fuld gang med det samme. Der er noget helt genialt ved at se ≈20 drenge spæne ind i hinanden og smile og grine og råbe hinanden op i hovedet. TPP virkede også synligt tilfredse med den hurtige og tydelige respons fra publikum, og stemningen var right from the get-go festlig og veloplagt. Resten af koncerten var dedikeret til førnævnte Guillotine-plade. Af en eller anden uvis, og garanteret dum, grund har jeg ikke fået dyrket Guillotine ordentligt endnu. Sædvanligvis er en hardcore-koncert, hvor 80% af numrene stort set ukendte for en selv, en lidt speget affære, og det bliver hurtigt repetitivt. Det skulle vise sig ingenlunde at være tilfældet med TPPs show: Deres (adskillige) afbræk fra de iøvrigt velfungerende og tilpas nuancerede numre fra Guillotine, fungerede rigtigt godt. Denne forfatter er sædvanligvis tilhænger af at hardcore skal starte, smadre igennem uden nogen form for luft, og så ellers sige tak for i aften. Men lige med Psykes behagelige og lidt drengede attitude, var det af en eller anden grund tilforladeligt. Christian Bonnesens forsøg på at få en circle pit igang måtte desværre vise sig umuligt, pga mængden af spildt øl, hvilket forsanger-Martin prøvede at afhjælpe ved at tilbyde et håndklæde til en af vore medmoshere. Alt sammen lidt fjollet, men ret fint.

For gud ved hvilken gang på denne blog: et billede af en mand der råber ind i en mikrofon

For gud ved hvilken gang på denne blog: et billede af en mand der råber ind i en mikrofon

Måske blev konkurrencen i hvilken man kunne vinde 2x billetter til metaldanmarks årstræf ‘COPENHELL’, lidt for langtrukken, men Martin fik hurtigt samlet trådene og fik kickstartet trommeslager-Rasmus (som iøvrigt så utroligt dejlig ud i sin SKITSYSTEM tshirt), så pitten kunne komme igang igen, og alt var tilbage til sit gode gamle. Efter omkring 45 minutters hæsblæsende smadder, tunge breakdowns, drevent sludge og en god omgang fjol takkede gutterne af. En lidt mærkværdig konferencier-agtig stemning bragte Anders Bøtter tilbage på scenen, hvor publikum i noget uvant facon, skulle bede om ‘ekstra nummer’ — heldigvis var TPP hurtigt tilbage på scenen, og der var plads til en sidste omgang i pitten. Drengene gør, og har i meget meget lang tid, gjort det skidehamrende godt, og skide imponerede. At man, uden at have lyttet ordentligt til den nye plade, kan gå til deres show og få en god og gedigen hardcore oplevelse ud af det, er på ingen måde trivielt — for deres anstrengelser for gutterne 7 ud af 8 smilende Jamey Jastaer:

Hvis du ikke allerede har gjort det, så gå til http://www.facebook.com/thepsykeproject, sig at Dude Manor har sendt dig, og at du glæder dig forbandet meget til at komme ud næste gang de spiller!

Har du også hørt Psyke Project intenst mange gange??? Lytter du meget til sort søndag? Kan du huske dengang på studenterhuset hvor drengene spillede Never Like Judas??? Er TPP det eneste hardcore band i kbh der kan få kønsfordelingen til deres show til at være 50/50???

Billeder af Henrik Moberg Jessen, http://www.flickr.com/photos/moberg5/collections/72157625968373421/, taget for  http://www.revolution-inc.dk/ — tak!