Fredag den 17. maj spillede et af tidens største metalcorebands, BRING ME THE HORIZON, i Amager Bio, og med som opvarmning havde havde de YOUR DEMISE. Dette var et arrangement, vi på Dude Manor havde set meget frem til, da det også ville være sidste gang, at YOUR DEMISE ville spille på dansk grund, inden de går i opløsning i begyndelsen af 2014. Vi havde en storslået aften, hvor bandet både spillede nogle af vores favoritter fra deres diskografi, og fik hilst på dem bagefter. De var nogle virkelig cool dudes, som virkede oprigtigt glade for den positive respons fra publikum. Hvis man er bekendt med skriblerierne fra os, så betyder det virkelig meget, at et band virker som nogle fyre, man gider at hænge og drikke en kold med.

De anmeldere, der var tilstede samme aften, var dog ikke enige. Sammenligninger med LIMP BIZKIT og kommentarer om, at “det var noget af det dummeste set i lang tid” blev kastet omkring (den ene guitarist havde endda en Sepultura-tee på for at tilfredsstille Metaldanmark), men enhver kan tage fejl, og derfor har vi lavet en guide til dem og enhver, der ikke er bekendt med et af vores favoritbands! Uden yderligere introduktion kommer her nogle af redaktionens absolutte yndlingsbangere fra YOUR DEMISE-drengene, som vil få dig til at gribe efter den nærmeste [dit yndlings streetwearmærke]-kasket og håndbajer for at moshe gennem Københavns gader med dine bedste dudes (bare husk at være hjemme inden ti, it’s a school night)!

Noget man skal være klar over med YOUR DEMISE er, at de er tossede med streetwear, og ikke holder sig tilbage for at vise deres kærlighed til Supreme (deres bandlogo er den direkte inspiration til DUDE MANORs, how meta). Derfor er denne video en perfekt introduktion – den bid, hvor forsangeren, i bedste high school movie-stil, gør sig klar foran spejlet og leger med sit garn og tjekker sit gear ud (jeg har måske, måske ikke, købt en af de caps, han prøver, på baggrund af denne video), mens hans mates (det kalder man venner på britisk) loader gear op og spiller PlayStation, er såååå skarp. Og så er der jo også fællessangen ved 2:52 – NOW THAT’S WHAT I CALL BROCORE!

Selv hvis min finger er på vej til at trykke næste nummer, når jeg jammer min “hvis jeg skulle DJ’e til skatekonkurrencen på Roskilde”-spilleliste, så når han lige at begynde på sit EEEEUUURRGHH ved 0:16, og så er jeg solgt. Ikke så meget andet at sige, for dælen, hvor går det hårdt – men hey, tag ikke mit ord for det, se videoen med alle de glade engelske moshkids!

Hvis man synes, at THE KIDS WE USED TO BE’s streetwearpromovering måske var lidt voldsom, så er det kun fordi, at man ikke har skiftet bekendtskab med denne video. Ramaskriget, da drengene smed THESE LIGHTS løs på YouTube, kunne med det samme mærkes på bandets Facebookprofil (og se bare den tommelfinger op/ned-ratio på videoen, så ved man, at man har pisset på nogle teenageknægte med Supremekasketters sukkermad) , og det lyder da også radikalt anderledes end deres tidligere outputs… og så alligevel ikke. Jo jo, den rene vokal kom lidt ud af det blå, men der kan trækkes en lige linje fra dette nummers bro-ness og dude-faktor til THE KIDS WE USED TO BE-videoen. Hvis de her drenge var danske, så kunne man lige så godt have udbetalt deres royalties på forhånd til Le Fix, men når det kommer til stykket, så er det fedt med nogle hardcore-drenge, der står ved, at de godt kan li’ lidt fedt gear og ikke gider (kun) at gå i forvaskede BANE-hoodies og udtrådte Vans. Nogen gange har en fyr bare brug for en fresh ny tee, og sådan er det bare!

Blev det for blødt? Så burde ovenstående nummer få dig tilbage i folden! Hvis der er ét nummer, der kan få mig op at køre en fredag eftermiddag/aften efter en lang arbejdsdag (jeg arbejder selvfølgelig kun for at fucke maskinen op indefra), så er det dette. Et supercatchy omkvæd er cremen, der bliver omfavnet af gæstevokalen fra ingen ringere end forsangeren fra TERROR, og med lyrik om at håbe på, at ens venne– undskyld, brødre derhjemme ikke har glemt en, mens man har været væk på tour, plus en lige i skabet musikvideo, så mosher jeg hele vejen til kopi- og printerrummet for at hente et opslag til toilettet om, at man altså skal huske at bruge børsten! Og hey, bemærkede I lige et par skud taget i København i begyndelsen af videoen?

Hardcoregenrens kærlighed til camomønstret blev i YOUR DEMISEs sidste musikvideo taget til sin logiske konklusion, og nummeret er dertil en kommentar til eventuelle ‘haters’ om, at de bestemt ikke har mistet noget hårdhed på trods af et par bløde numre på den forrige skive. Både vokal som musik får alt, hvad den kan trække, og derfor står nummeret og 7″-eren (der hedder “COLD CHILLIN'”!! Mirin’ so hard), som det stammer fra, som en flot svanesang!

YOUR DEMISE har utroligt mange flere fede numre, men jeg forsøgte at holde mig til dem, der har videoer, da bandet, som de kunstnere de er, forstår, at ens visuelle stil har næsten lige så stor betydning som musikken! Bonusinfo: bandet havde oprindeligt en anden forsanger, George Noble, som de udgav en EP og LP med, men han var en right cunt som fik sparket, hvilket åbnede op for Ed McRae på vokal, og de har ikke set sig tilbage siden – good for them!

Dengang Your Demise var 'tr00'

Hele bandets diskografi (bortset fra deres nyeste EP) kan findes på Spotify, så hit ’em up!

your demise: the kids we will always be

Det ultimative burn; de anerkender ikke engang perioden med deres oprindelige forsanger som en del af ‘det ægte’ YOUR DEMISE.