Jeg er typisk lidt forbeholden, når folk kommer med proklamationer omkring “albums, der virkelig betyder noget” og “vigtige albums”. Det virker typisk som noget musikanmelder-fluff, der tillægger noget mere mening, end det nødvendigvis behøver. Det betyder dog ikke, at sådanne albums ikke eksisterer, og jeg havde det præcist sådan med LETLIVE.’s (punktummet og sammentrækningen af ord siger meget om et eller andet) forrige album FAKE HISTORY; det fuckede mit shit op på en måde, som få albums gør ved første gennemlytning – her skete virkelig et eller andet. Nu er de flotte fyre (se bare billedet i toppen – ville klart gøre oprør mod systemet og stadig være hjemme i tide til aftensmad med de drenge) snart ude med et nyt album ved navn THE BLACKEST BEAUTIFUL, og herfra kommer den første single BANSHEE (GHOST FAME):

Mine noter:

  • Utroligt stærk steez på trommeslageren med ICE CUBE-tanktop og SUICIDE SILENCE-moshshorts – meget avanceret!
  • Jeg har aldrig rigtigt jocket RAGE AGAINST THE MACHINE – det har altid været lidt for meget efterskoleoprør mod staten ‘n’ stuff – men den her lyd er da totalt RATM anno 2K13, right? Går utroligt hårdt IMO
  • Jeg går ud fra, at meningen med nummeret og videoen er en kommentar til noget med materialisme, religion og teleevangelister (via åbningslyrikken “We’re here to fulfill all of your dreams / it will only cost you your soul”) – jeg kan ærlig talt ikke greje, hvorvidt deres samfundskritik reelt siger noget om noget eller om det er ligesom med en film som NATURAL BORN KILLERS, der på overfladen virker tjotjalt dyb, men ellers ikke har det store at byde på (fed film, men ikke ligefrem subtil). Men okay, med sangtitler på den nye skive som WHITE AMERICA’S BEAUTIFUL BLACK MARKET og THE PRIEST AND USED CARS er subtilitet måske heller ikke ligefrem det, som LETLIVE. går efter.

Det nye album udkommer d. 9. juli, så der er lige tid til at tjekke FAKE HISTORY ud på Spotify inden:

Her er et par af mine yndlingsnumre fra den skive:

Hvis man holder godt øje, kan man se bandmedlemmerne løbe gennem København diverse steder i videoen (og ind på Vega ved 2:37). Og kan vi også lige snakke om, hvor utroligt stilet forsangeren er?? Man behøver ikke ha’ dreadlocks eller hanekam for at brokke sig over ting, træk I bare i jeres bedste opknappede skjorte, på med Ray-Bans’ene og camojakken (lidt dateret, men den var dyr og en gave fra dine forældre, så du har bare at bruge den mere end én sæson) og så på barrikaderne!

Fik en del at høre i sin tid, da jeg delte det her nummer på Facebook og kaldte FAKE HISTORY for det bedste album, jeg havde hørt i meget, meget lang tid – nogle gange er man bare misforstået i sin egen samtid. Nårh ja, og så lyder det sat’me også meget som GLASSJAW.

Jeg føler i al seriøsitet, at LETLIVE. virkelig er et band, der er på kanten til det helt store gennembrud, og ‘folk i branchen’, der allerede har hørt det nye album, er alle ret enige om, at det nye album på længere sigt vil kunne sammenlignes med genreklassikere som REFUSEDs “THE SHAPE OF PUNK TO COME” og AT THE DRIVE-INs “RELATIONSHIP OF COMMAND”. Store ord, men så meget desto mere grund til at hoppe på vognen nu, så du kan hate på alle dem, der først jocker LETLIVE. næste år, når de skal spille på Arena på Roskilde Festival!