Den første koncert for DUDE MANOR-redaktionen på ROSKILDE FESTIVAL 2013 var i går på Pavillon Junior, hvor de norske dudes fra OVERTHROW skulle smadre igennem klokken 20:30. Der var lovet en blanding af deres landsmænd i KVELERTAK, CONVERGE og CANCER BATS – bestemt en blanding, vi kunne indfinde os med!

Lidt forsinket stiller jeg og en ven sig i højre side af teltet, hvor der er ganske fin plads og straks ser, at det var en god beslutning at tage herhen. Moshen var i fuld gang foran scenen og bandet hamrede igennem med deres thrashede hardcore/metal-blanding. Jeg er ikke den store SLAYER-fan, men de bidder, hvor det var tydeligt at høre, at drengene havde spillet REIGN IN BLOOD en del gange i Guitar Hero, gik rigtig godt i spænd med de mere bouncy hardcore-riffs. Crossover-potentialet var virkelig tydeligt, fordi der var noget for enhver smag, hvis man er til ‘hård musik’. Forsangeren lignede desuden lidt på afstand TIM LAMBESIS fra AS I LAY DYING, men det var nok bare det lange hår og t-shirten uden ærmer.

overthrow

Jeg havde inden koncerten lige tjekket dem kortvarigt ud på Spotify, hvor det lød fedt, men intet rigtig satte sig fast – lidt samme problem, jeg har med CANCER BATS, som er superfede live, men ikke rigtig gør så meget for mig på plade. Til denne koncert sad en god del af numrene dog stadig fast bagefter – det bedste nummer var hen mod slutningen, hvor der blev lagt ud med laserpistols-dobbeltpedal og masser af tryk på, hvorefter der cirka halvvejs kom et voldsomt melodisk break, der dog ikke tog pusten fra nummeret, men blot gav det noget mere dynamik – gåsehudsfremkaldende fedt!

Efter små tre kvarter var det slut, og jeg gik glad derfra – lige det pusterum, jeg havde brug for efter at have hørt GET LUCKY og random techno på campingområdet lidt for mange gange. Det bliver spændende at følge de her dudes fremover – hvis de holder stilen, så kan de drive det langt! For den gode gang smadder, som de leverede, får de fem ud af seks forsangeren fra CANCER BATS i en KVELERTAK-tee:

cancer batscancer batscancer batscancer batscancer batscancerbats_bw

Blandede noter:

Tænk, at det først skulle blive mandag, før jeg hørte SYSTEM OF A DOWN på festivalen.

Ironi er… at udtale sig “det er fedt at skille sig ud” til spørgsmålet om god festivalstil, når man er blevet fashionspottet til artiklen FESTIVALTENDENS: SORT PÅ SORT.

Omvendte kors er stadig supertrendy:

IMG_1574