Copenhagen Fashion Week er over os, og det er selvfølgelig ikke noget, vi som Danmarks modeblog #1 [citation needed] bare kan ignorere. Det er nu, at vi skal til at finde ud af, hvordan vi bedst, via det tøj vi har på, styrker vores personlige brands i efteråret/vinteren 2014. Vi har taget temperaturen på vores personlige trendbarometer, og hvis vi kender de københavnske mode- og blogentusiaster, og det gør vi jo, så skal vi kigge på, hvad der var hot at jocke i USA tilbage i 2013 (hvis nogen husker det år), for at finde ud af, hvordan modelandskabet i KBH kommer til at se ud indenfor de næste par måneder.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke har nogen idé om, hvor stærkt et brand Tumblr er i Danmark. I USA er det hamrende populært blandt de unge, men er det noget, de danske teenagere jocker i stor stil? For de uindviede er Tumblr en bloggingplatform som så mange andre, men med større fokus på billeder og at reblogge, det vil sige at man slår andre folks indhold op på ens væg i stedet for selv at producere noget. Det gør det dejlig nemt og hurtigt at skabe sin blogpersona – hvem har tid til selv at gå ud og tage billeder af bandfyre med tatoveringer på halsen eller rustne cykler op ad en murstensvæg (bonuspoint, hvis der er graffiti)? Her er arbejdet allerede gjort for dig.

Det betyder dermed også, at du skal tænke over, hvad netop dit personlige brand er og hvad DIN Tumblr skal sige om DIG. Her er det så, at DUDE MANOR’s sikre øje for trends, tendenser og livsstil vil foreslå dig at satse på en af de absolut hotteste tendenser på Tumblr i 2013: SOFT GRUNGE.

Hvad er soft grunge, spørger du nok nu. I bund og grund tager soft grunge-stilen den livstrætte og ligeglade attitude fra grungemusikken og tilsætter omvendte kors, affarvet lilla eller lyserødt hår, cigaretter, dårlig billedeksponering og/eller for meget blitz, tatoveringer, slidte og oversized metal-t-shirts + en generøs omgang nihilisme. Nårh ja, og så er de også tossede med Lana Del Rey (kan I huske hende??). Med andre ord, billeder som disse:

1 4 5 6 7 8 9 10

Men hvordan får DU så en soft grunge-blog, spørger du nok nu? Jo, det vigtigste er, at du ikke selv tilføjer noget originalt til din blog, men kun sørger for at reblogge andres indhold og billeder. Det eneste acceptable er at smide billeder op af dig selv, så længe de falder ind under den generelle soft grunge-æstetik. Dette betyder, at du for guds skyld ikke må smile, og hvis du kan kigge lidt deprimeret ned på dit MacBook-tastatur, så er det endnu bedre. Hvis jeg ikke som besøgende kan mærke, at du synes det hele lige så godt kan være lige meget på en lidt “fuck it”-måde, så har du fejlet. Det er også en god idé måske lige at gøre billedet sort/hvidt, nu du er i gang, og hvis du har et fedt Polaroid-filter, så er det endnu bedre.

lana del rey

Ugh, so meaningful…

Hvad der er ret interessant ved denne trend er, at pigerne (for det er vitterligt kun piger, der har disse blogs) står ved, at de er soft grunge-blogs. Selvom vi alle godt ved, når vi ser en hipster (og ja, det udtryk er voldsomt 2k13, hvis ikke 2k12, men det har stadig en vis berettigelse), så er der aldrig nogen, der selv vil sige, de er det. Sådan er det ikke med soft grunge. Dette er ret pudsigt, fordi enhver uindviet i soft grunge vil hurtigt råbe “HIPSTER!” efter disse blogs. Og ja, der er også visse ting, der vækker sammenligning med hipster-stereotypen som kærligheden, ironisk eller ej, til 90’erne, men det fungerer på en anden måde her. Hvor en… suk… hipster anno 2012 ville synes, at en gammel trøje fra Wasteland inde i Pisserenden, der egentlig sidder lidt dårligt, men ligner noget Will Smith ville have gået med i “Rap Fyr i LA”, er fed, så er det, som selve titlen soft grunge lægger op til, Seattle-stilen med store skovmandsskjorter, slidte heavy metal-t-shirts, masser af smøgere og en generelt livstræt attitude, som får disse teens til at hamre på reblog-knappen.

soft grunge

Parents, am I right??

I det Københavnske natteliv kan man allerede se elementer af soft grunge i form af piger med højtaljede bukser, blomstrede trøjer i matte farver og affarvet lilla hår, der sidder på KB18 (eller hvor der nu kommer fyre med tophuer og fuldskæg) og ryger cigaretter og ser småsure ud, specielt hvis der kommer en fotograf forbi. Så spar pengene og drop at købe modebladene: DUDE MANOR kalder SOFT GRUNGE som den hotteste stil, du kan rocke i 2k14 (i hvert fald i en tre måneders tid).

Hvis du mangler inspiration til netop DIN soft grunge-blog, så kan du passende starte med at reblogge nogen af dem her (og ellers kan du altid søge dig frem på Bing):

  • http://its-realistic.tumblr.com/
  • http://ocean-of-acid.tumblr.com/
  • http://daisywasteland.tumblr.com/
soft grunge

Yup, seems about right.