Tilståelse: Jeg var faktisk ikke rigtig til nu-metal, dengang det i begyndelsen af 00’erne var tidens hotteste genre blandt angsty teens i forstæderne. Jo, jeg jammede da med på “In the End” på Boogie Listen og investerede i både STAINDs “Break the Cycle” og P.O.D.’s “Satellite” (brb, hælder lige en 40 ud for the youth of the nation), men Korn, Limp Bizkit, Slipknot, Deftones og hvad resten af drengene hed sagde mig ikke rigtig noget.

Derfor er det underligt, at MY TICKET HOMEs nyeste skive “Strangers Only” rykker så meget hos mig lige nu. Den er nemlig så hamrende nu-metal revival i sin lyd, at jeg kan mærke flamme- og tribaltatoveringerne tage form straks jeg smider den på anlægget.

Både sangen og videoen har det hele: den hviskende vokal i versene, som signalerer, at forsangeren er en tikkende bombe, der bare venter på, at en jock smider en fodbold i hovedet på ham før han nakker hele skolen, til scenografien af et ødelagt hjem og de Slipknot-agtige trommer og den skumle guitar i b-stykket. Jeg ved ikke med jer, men jeg bouncer!

B-side fra SLIPKNOTs debutalbum eller et nummer, der rent faktisk er indspillet i 2013 af knægte, der ikke har været mere end 10-12 år gamle dengang der stod røde baseballcaps på ønskesedlen hos samtlige præpubertære forstadsdrenge?

fred durst

sup, brah?

Vi har tidligere vendt Dangerkids på DUDE MANOR, som skamløst jocker LINKIN PARK. Af andre bands, der er hoppet på vognen og har stor succes med det er COPENHELL-aktuelle OF MICE & MEN:

Vores trendbarometer viser, at der er ingen grund til at tro, at denne revival ikke skulle fortsætte i 2014. Spørgsmålet er bare nu, hvor i Danmark de første bands, som vil være en del af denne bølge, gemmer sig? Skal vi virkelig, i vanlig stil, vente et par år før vi får nogle grupper, der jocker hvad der rykker i USA lige nu (se blot danske COLD BLACK, der ville have været utroligt hotte i staterne for tre-fire år siden) eller er der nogen, der knækker denne stime af utrendyness? Vi venter i spænding!