Vi har her på redaktionen aldrig rigtigt jocket NINE INCH NAILS, men i vores evigt voksende publikums interesse havde vi selvfølgelig en mand på pletten, da Trent Reznor med band kiggede forbi et slet ikke udsolgt Forum i sidste uge. Læs her, om I gik glip af noget – take it away, Lars!


Nine Inch Nails var tilbage på dansk grund for første gang siden de gæstede Roskilde i 2009 og det var noget der fik samlet den danske rock-pøbel, på trods af, at det var et semi-fyldt-ish Forum der i aftes tog imod Trent Reznor og Co.

Denne gæsteanmelder + entourage nåede ikke opvarmningen fra Cold Cave, så disse vil ikke blive anmeldt i denne omgang, men det skulle ifølge en bekendt have lydt som New Order og have været en smule ”meh”, som New Order nu engang er – Eller er vi blevet misinformeret?

Efter at havde tjekket den lettere skuffende merch-bod – ingen oversize, hvide tees :( – gik mit crew og jeg hen og fandt os et relativt godt spot, hvor vi havde et godt panorama-udsyn til hvad der med sikkerhed ville blive en flot og pimpet koncert.

Trent Reznor gik på scenen, mere buff og Greg Puciato-like end ever og havde sin trade-mark stramme, sorte t-shirt på, så man rigtig kunne se the gun show. Det fedtede hår er for længst væk og erstattet med en flot og tæt klipning, der virkelig understreger, hvor flot den aldrende mand er <3 Det klæder den 48-årige herre at passe godt på sin krop og jeg ved vi er mange der håber på en mad- og –træningsblog fra manden selv. Good lookin’ out, homie!

trent reznor

Trent Reznor: Den gotiske Justin Timberlake

 Bandet lagde solidt ud med technoboogie-bangeren ”Copy of A” fra seneste udgivelse Hesitation Marks og det stod hurtigt klart at NIN i dén grad havde opgraderet deres stage-game, med dedikeret lys der matchede hver bevægelse og rytme – hvilket selvfølgelig også gjorde koncerten dét mindre improviseret. Efter at have googlet deres sætliste fra dagen før, vidste jeg at repertoiret ville dække alle studie-albums og inkludere både følsomme sjælere til dem der virkelig føler musikken og up-tempo anthems til det lettere generte rock-publikum, der lod til at holde lidt igen. Jeg spottede dog en enkelt moshpit og her snakker vi ol-skool moshpit, som vor moder kreerede dem – hvor det er nok med let hoppen-på-stedet og bumpen-ind-i-hinanden. Those were the days, right?

Bandet performede en solid sætliste, som trods udskiftning af numre fra dagen før, virkede lidt rutinepræget – men et sådan set-up kræver også maksimal timing og ingen plads til fejl, så det var okay at det var meget indøvet. Vi fik dog et pro-forma ”You’re a great audience!” og jeg måtte lol’e lidt for mig selv, for langt størstedelen af publikum var lydløst og stillestående og jeg vidste ikke, om Trent var sarkastisk eller måske bare nem at imponere?

De 4 mand der tilsammen udgjorde NIN i aftes, spillede deres dele til nærmest perfektion og det blev til flere instrument-skift fra alle parter. Reznor skiftede også selv til en guitar on occasion – Et pro trick, så man virkelig kan flekse sine biceps, uden at blive kaldt ud på det. Dog startede Reznor for tidligt på sine 16-dele’s tamburin-stykke i slutningen af ”Beginning of the End” – Noget der virkelig fik illusionen om den perfekte perfomance til at briste. Nine Inch FAILS, amirite?!

trent reznor

You mirin, bro?

Efter et lettere kort stilheds-intermezzo, gav bandet 3 encore-numre. Specielt ”Closer” var noget de rigtige NIN-fans anerkendende nikkede deres fedoras til. Til sidst rundede de af med en cover-version af Johnny Cash’s ”Hurt”, komplet med manglende fællessang og for hurtig klappen-i-takt, der hurtig ødelagde stemningen.

Men alt i alt en rigtig fed koncert og helt klart besværet om at komme på gæstelisten værd!

longnails_colorlongnails_colorlongnails_colorlongnails_colorlongnails_colorlongnails_bw