Der var lagt op til en af de helt store hardcorekoncerter sidste torsdag i København. THE GHOST INSIDE havde taget en friaften fra deres turné som support til ASKING ALEXANDRIA, men i stedet for at hænge ud i tourbussen ville de meget hellere sørge for, at de altid breakdownhungrende danskere fik noget at lave denne efterårsaften. De melodiske hardcoredudes fra Fredericia, ROAD TO MANILA, var kommet på som support (godt match), og i sidste sekund var også CROWN THE EMPIRE og SECRETS, der også var med på ASKING ALEXANDRIAs tour, blevet tilføjet. CROWN THE EMPIRE valgte dog få timer inden showets start at sige, at det gad de alligevel ikke. Det gjorde ikke så meget for mig (ret ordinær Rise Recordscore efter denne skribents mening), men at tolke ud fra aktiviteten på Facebookbegivenheden var der mange, der havde købt billet netop pga. dem. Ret dårlig stil, men så var der mere plads til at lufte sit nøje udvalgte merch og headbange med sin snapback hos os andre!

SECRETS (US)

secrets

Efter lidt crucial hangs udenfor går SECRETS på og de spilder ikke tiden. Første breakdown rammer hurtigt og sikkert, og energien i rummet viser allerede nu, at folk er klar til at feste den her aften, uanset om de kender bandet eller ej. Selvom der stadig er god plads at give af og det ikke er alle, som er helt med endnu, så kan det ikke ses på bandet, der fyrer igennem deres bud på, hvordan metalcore med råbe/ren-vokal skal skæres. Deres råbende vokalist er et perfekt eksempel på, hvorfor Every Metalcore Vocalist-parodien er så spot on – “I need more movement!!” og “Let’s tear the fucking roof down!” bliver blandt andet ytret i løbet af den lille halv time, bandet er på.

Ved tredje nummer er der blevet væltet en øl i pitten, hvilket skal vise sig at skabe problemer senere i deres sæt. Her giver clean vox-bro/guitarist sin guitar til en af deres techs for at gå rundt på scenen og få gang i en circle pit. Ambitiøst projekt så tidligt på aftenen, og han er tydeligvis ikke bevidst om den sikkerhedsfare, den spildte øl i pitten udgør. Der er da også hurtigt et par dudes, som laver the ol’ slip & slide, men de bliver i vanlig god HC-stil hurtigt hjulpet op igen.

SECRETS leverer et godt show, men ingen af deres numre er helt fængende nok til, at andet end indtrykket af et band, der kan li’ at optræde, sidder tilbage. Sidste nummer viser dog potentiale – det SAOSIN-agtige omkvæd kan stadig nynnes her ved tastaturet.

Random noter:
– Deres trommeslager ligner en af mine venner – fin fyr (min ven, fik ikke snakket med trommeslageren).
– Bandet sender halvvejs en hilsen ud til resten af line-uppet denne aften, inklusiv de danske THE ROAD TO MANILA. Ja, THE.
– Jeg får en snak med den ene vokalist efter showet, som fortæller, at CROWN THE EMPIRE åbenbart ikke føler, at aftenens scene er stor nok i forhold til resten af touren og derfor hellere vil chille på bussen. Den bus, som står parkeret lige ude foran BETA. Sådan en forside på ALTERNATIVE PRESS kan altså hurtigt stige en til hovedet. Han kommer forresten fra San Diego, hvor jeg var på udveksling sidste år, nærmere præcis en ø, der hedder Coronado Island, som bestemt ikke er et billigt sted at bo. Jeg var forbi med min daværende kæreste, og der er blandt andet en strand, som rigtigt mange bruger til at lufte deres hunde. Rigtigt hyggeligt sted, som jeg varmt kan anbefale lige at tage en tur dertil, hvis I alligevel befinder jer i området.

ROAD TO MANILA (DK)

road to manila

Vores danske hjemmedrenge er sejt nok ikke blevet sat på til at være første opvarmningsband, som man ellers skulle have troet. Der er derfor rigtigt godt fremmøde, da de går i gang med deres sæt. Vokalist Nicolai Lindegaard pacer rundt på scenen i helt klassisk melodisk hardcore frontmand-stil, og resten af bandet har også tydeligt læst op på, hvordan den slags skal skæres, når de store følelser skal frem indenfor genren. Der er god energi og kontakt til publikum, og der er generelt ikke meget at sætte på deres show. Desuden er de bare nogle rigtigt gode dudes, så seks ud af seks velplacede EURGH’s til dem – det er vigtigt at favorisere sine venner!

THE GHOST INSIDE (US)

the ghost inside

Hvad er der at sige om THE GHOST INSIDE, som ikke allerede er sagt? Drengene er leveringsdygtige i moderne hardcore og kan som få andre bands indenfor genren skrive numre, der går både hårdt og sætter sig fast efter få gennemlytninger. Sidst de spillede var på Templet i Lyngby på en mandag – ikke ideelt, så på en torsdag med en efterhånden god promille kørende hos de fleste gæster er der lagt i ovnen til en solid hardcorefest.

Drengene lægger ud med et nyt nummer fra den kommende plade “Dear Youth” (ømt), men det er først, når den for fans genkendelige guitarmelodi fra starten af “Unspoken” kicker ind, at der for alvor kommer gang i den. Herefter følger alle de numre, jeg kunne bede om – der råbes med på “ONLY THE STRONG WILL SURVIVE” fra “The Great Unknown”, den gamle klassiker “Faith and Forgiveness” luftes, publikum bonder til “WHAT DO YOU STAND FOR?”; der bliver generelt ikke spildt meget tid hos bandet, som kommer omkring på de to seneste plader. Et par nye numre bliver det også til, hvor det ene (“Out of Control” mener jeg) har en ret nu-metal agtig start ifølge mine noter (kan ærlig talt ikke selv huske det lige nu).

Det er virkelig svært for mig at definere, hvad det er, som de gør bedre, da de på papiret ikke stikker meget ud fra genren. Måske er det i virkeligheden også lige meget – lad os bare konstatere, at THE GHOST INSIDE igen leverer varen.

Se mange flere billeder fra koncerten + de lækre gæster her!