Selvom vi på redaktionen ikke kan fornægte vores kærlighed til den primale mosh og power-akkorder i solskinnet med vores venner, så kræver visse årstider noget lidt andet. Derfor er det så lækkert, at de engelske hue- og skovmandsskjorteklædte fyre fra MOOSE BLOOD netop har udgivet deres debutalbum “I’ll Keep You In Mind, From Time to Time” (det komma er en perfekt detalje for lige at hæve albumtitlen en tak op på ømhedsbarometeret), som er rigtig lækker holde i hånd-core – perfekt til efteråret herhjemme!

Drengene spiller en form for 90’er-inspireret indie/emo, uden at det bliver alt for klynkende, med tekster, der passer perfekt til at gå gennem byen en stille aften, hvor du måske kommer forbi din ekskærestes etværelse, hvor du har brugt så mange timer i sengen med armen om hende og bare lavet ingenting og alting samtidig; lyset er tændt i hendes vindue og du tænker over, hvad hun laver lige nu – du ved, at det nok var det rigtige at slå op, men når du sidder med vennerne på McKluud en torsdag aften og har fået et par Albani-pilsnere indenbords (lidt mere tr00 end Tuborg), så fanger du stadig dig selv i ikke at kunne fjerne hende fra dine favoritter i telefonbogen.

Det er åbenbart en trend for følsomme unge Tumblr-dudes at synge om pigers hår (HAVE MERCYs “Let’s Talk About Your Hair” som nok den mest åbenlyse) – her proklamerer forsangerbro: hey pige, selvom jeg godt kan huske dengang dit hår var langt, så ser du faktisk rigtigt sød ud med kort hår, ville bare lige sige det :) (rettelse: har senere fundet ud af, at sangen åbenbart handler om hans mor :/ – stadig et dejligt nummer!)

“Bukowski” er nok det bedste nummer på skiven. Med et omkvæd, hvori forsangeren giver sin sweater til sin tøs og proklamerer, at den faktisk også ser bedre ud på hende og at hun godt må tage den med hjem, er der altså ikke et øje tørt på søndagsgåturen på Assistens Kirkegården.

MOOSE BLOOD er her hoppet med på lad-os-lyde-lidt-som-“Where’s My Mind”-af-Pixies-vognen (jeg kigger på jer, BASEMENT), men hey, det er jo stilen nu til dags. Noget helt andet: hvad sker der med referencen til American Beauty, er det en ting nu?

Det er så heldigt, at MOOSE BLOOD skal spille på Underwerket i Valby i morgen tirsdag d. 21/10 sammen med to andre stærke bands, BALANCE AND COMPOSURE og SEAHAVEN (som vi tidligere har dækket her på siden). Her er en oplagt mulighed for at få luftet efterårsgarderoben, drikke en øl eller to og hvem ved, måske få øjenkontakt med en sød pige med Vans og en Title Fight-tee under omkvædet til “Pups”, hvor der bliver sunget “Cuz I jumped two flight of stairs / cuz I know that you were waiting there”?? Det ville altså virkelig lige løfte sådan en tirsdag aften i Valby.

Tjek begivenheden på Facebook her og lyt til hele albummet herunder!