Efteråret er ovre os, ph.d.’en og kandidaten er bag redaktionen, og ENDELIG er efterårssæonen skudt igang på diverse spillesteder. Redaktionen er hammerglade for at sparke en ny sæson igang, med et udpluk af koncerter vi ser særligt frem imod! Læs med nedenfor!


EVRA (DK) – “Lightbearer” releasefest

De danske tatted poster boys for stoner/hardcore

evra

Hvor og hvornår: Lørdag d. 19. september @ BETA
Facebook: 
https://www.facebook.com/events/1475780432716944/

De danske hardcore-med-et-snert-af-stoner-drenge i EVRA er endelig ude med deres debutskive “Lightbearer” og det skal selvfølgelig fejres. Det kommer til at ske d. 19. september på et af redaktionens yndlingsspillesteder, BETA. Her sørger de for at sætte grill op inden, så du kan få flamberet en af årets sidste grillplatter fra Fakta eller nogle auberginer og tofu, hvis du svinger den vej, og selvfølgelig er der også gode muligheder for at få promillen op på fornuftigt niveau.

Med som opvarmning har de det nystartede band HEARTEARTER, som er ukendte for denne redaktion. Jeg lyttede lige et nummer igennem med dem, da de blev annonceret inde i Facebook-begivenheden, og selvom den ret tydelige danske accent var lidt irriterende, så kan det godt fungere helt fint i en live-sammenhæng. Vi får at se, ikke?

Undervejs sørger vores venner fra Rockfreaks.net for at crossfade MP3-filer, så kom forbi og hæng tungt med en masse gode mennesker!


RVIVR (US)

Melodisk posipunk for fuld smadder

rvivrHvor og hvornår: Norra Grängesbergsgatan 26 (i Malmø!)
Facelink: http://www.facebook.com/events/1589485937986814/

Disse geniale punx har vi tidligere dækket her på siden. Deres catchy up-tempo søde punk går lige i mellemgulvet på op til 50% af redaktionen, med en lyd der bedst kan bedst beskrives som en krydsning mellem Set Your Goals (det tidlige, selvfølgelig) og Propagandhi (fra Failed States-tiden). Hvis du kender svenskerne i MASSHYSTERI, så bare tilsæt engelske tekster og du lytter til RVIVR. Siden deres første EP “DIRTY WATER” med f.eks. den geniale skæring “seethin” har de været fast indslag, når man skal have det rart og høre lidt ufarlig punk, men stadig have de politiske linjer på plads. Hvis du nogensinde har gået med til en demo i solskin, så kunne du godt have hørt RVIVR, uden at vide det!

Ses i pitten omgivet af svenske veganere! Lyt til deres fuldlængde: “The Beauty Between” her:


PIANOS BECOME THE TEETH (US) + MILK TEETH (UK)

Følelser og 90’er-nostalgi på én og samme aften

pianos become the teeth

Hvor og hvornår: Torsdag d. 01. oktober @ BETA
Facebook-link: https://www.facebook.com/events/1635201980029700/

Det her glæder vi os altså til, så er det sagt. PIANOS BECOME THE TEETHs nyeste album “Keep You” ramte os lige lukt i følelsesorganerne, da det udkom sidste oktober, og er garanteret en plads i Spotify-køen, så snart kalenderen siger efterår og det er det mindste gråvejr udenfor. Det er tung lytning, selvom de er gået bort fra deres rødder i den emotionelle hardcore og i stedet godt kunne ryge på en “For fans of THE NATIONAL”-spilleliste nu. Vi satser stadig på en solid blanding på sætlisten fra hele deres diskografi, men uanset hvad vil I finde denne redaktion helt oppe foran, klar til at slå os følsomt på brystkassen og pege fingre af forsangeren for at vise, at vi virkelig forstår ham!

Med som opvarmning har de MILK TEETH fra England, som er et ret sjovt valg (hvis det altså ikke bare er fordi, at “teeth” også indgår i deres navn) – deres lyd er nemlig i en noget anden boldgade. MILK TEETH er med helt fremme i 90’er-revival-scenen af bands, der har fundet deres storesøskendes Nirvana-bånd og oversized skovmandsskjorter og tænkt, “hey, det er sgu da meget fedt, det her”. De har ikke udgivet meget endnu, men det her nummer er der altså god smæk på:

At de vælger at køre med en parodi på MTV’s logo uden vel egentlig at have levet i en tid, hvor MTV blev forbundet med musikvideoer, er også voldsomt meta. Uanset hvad, så kom tidligt og sørg for også at fange dem – det tror vi ikke, at du kommer til at fortryde, og DET tør vi godt sætte en Maidenbajer på!


NORTHLANE (AUS) + VOLUMES (US) + THE ACACIA STRAIN (US) + HELLIONS (AUS)

Fremtidscore

northlane

Hvor og hvornår: Onsdag d. 28. oktober @ Pumpehuset
Facebook-linkhttps://www.facebook.com/events/482811318544343/

For satan, så skal der skrues op for chug-knapperne på forstærkerne! NORTHLANE er efterhånden flittigt på besøg på vores breddegrader, men denne gang er første som hovednavn. Med sig har de deres band of brothers i VOLUMES fra USA, som gør sig i samme real eyes realize real lies-djent-lyd med masser af lyrik om, hvordan verden virkelig hænger sammen.

THE ACACIA STRAIN ser vi også rigtig meget frem til – “Beast” fra “Wormwood”-albummet er stadig en all time favorite indenfor pissed off AF-genren, og deres nyeste album “Comawitch” indeholdt også virkelig mange gode numre. HELLIONS havde et rigtigt fedt nummer på deres debutplade, og så sagde den mig ikke så meget mere end det – om det vil ændre sig i en live-sammenhæng finder vi ud af.


AUSTIN LUCAS (US)

Hardcore dude gone country/bluegrass

Hvor og hvornår: Torsdag d. 29. oktober @ Loppen
Facelink:
https://www.facebook.com/events/858011444236239/

Austin Lucas er tidligere guitarist i Guided Cradle, et rimeligt middelmådigt og absolut helt OK crust/hc-band. Han har lagt crustervesten og d-beat’sne fra sig, til fordel for cowboyboots og steel guitar-baserede sange med tekster om hans hjemby. Søn af en kendt country producer, efter Austin havde rodet sig ud i noget østeuropæisk crust med Guided Cradle vendte han hjem til hjemlandet USA og begyndte at træde i sin fars fodspor. Hans 2006 debut country/folk/bluegrass-plade “The Common Cold” indeholder f.eks. den røvfede skæring “Pigeon father”:

Den seneste plade “A New Home in the Old World” indeholder lidt for meget country-ost til redaktionen, men med lidt held bliver der spillet nogle tracks fra “The Common Cold” og de forudgående skiver “Stay Reckless” og “Somebody loves you”. Tjek f.eks. lige det her vokalarbejde, optaget på bagsiden af en bil:

Det er altså røvsejt! (samtidigt er det frækt at stå med en akustik guitar og rocke en Discharge-tee!) Endelig en kunstner som rigtigt samler countryvest og crustervest til en og samme koncert!


BANE (US) + CODE ORANGE (US)

Vaskeægte hardcore

baneHvor og hvornår: Mandag d. 9. november @ Beta
Facelink: https://www.facebook.com/events/469646309880678/

I sidste ende brænder vores hjerter på Dude Manor for hardcore-musikken og -scenen, så selvfølgelig skal vi til Bane på Beta. Dette bliver efter sigende deres sidste koncert, så der er ingen undskyldning for ikke at komme ud og moshe. Drengene har stået for bundsolid kvalitets hardcore-core (a la COMEBACK KID, STRIFE og andet god HC) i de sidste ~15 år. Aaron Bedard og hans lidt skæve råbe/skråle/skrige vokal skal nok blive pissefed live. Deres seneste skæring “Don’t Wait Up” kan kraftigt anbefales som indslag til din workout-playliste:

Derudover har du garanteret også set en eller anden med en BANE-t-shirt (måske ejer du, ligesom 50% af redaktionen, en) så det er måske også meget fedt lige at nå at få dem set, inden det er for sent! De spiller sammen med CODE ORANGE (tidligere CODE ORANGE KIDS), som leverer en 100% flad og kedelig numetal-agtig hc, så redaktionen regner med at stå udenfor og sippe en øl/cola fra kiosken imens de gør deres ting, men efterfølgende er vi helt klart at finde i pitten og brøle f.eks. “I’VE NEVER KNOWN A PLACE LIKE THIS!” fra åbningsnummeret på “Don’t Wait Up”.


BRING ME THE HORIZON (UK) + PVRIS (US) + BEARTOOTH (US)

Årets hotteste line-up??

bring me the horizon

Hvor og hvornår: Onsdag d. 18. november @ Vega
Facebook-link: https://www.facebook.com/events/438696252983799/

Det var en følelsesmæssig rutsjebanetur, da den her aften blev annonceret. Jeg så nemlig forkert i første omgang og troede, at vores yndlings-pop-punk-briter fra NECK DEEP også var med, men det var åbenbart kun på BRING ME THE HORIZONs engelske datoer :( . Det var måske i virkeligheden meget godt, for ellers ville jeg have haft meget svært ved at hidse mig op over nogle andre koncerter i fremtiden.

Som det ser ud nu, så er det stadig et fantastisk lineup, der dukker op i Vega denne november-aften. BEARTOOTHs debutplade “Disgusting” var en solid fremvisning i moderne hardcore med ørehængende omkvæd på størrelse med Vega Megabajere, og selvom vi, efter at have set et par YouTube-videoer, er lidt nervøse for, hvordan de klarer det live, så lader vi tvivlen komme dem til gode. Og når to af medlemmerne fra en af redaktionens yndlingsbands, CITY LIGHTS, også er med på scenen, så er der gode chancer for full on fanboy-mode.

PVRIS stikker lydmæssigt ud i forhold til de to andre bands på plakaten denne aften. Deres electro-poppede lyd har en vis lighed med nogle af de mere stille numre på BMTH’s nyeste skive, men derudover skal man kigge langt efter vrede mænd og nedstemte guitarer. Deres debut “White Noise” er dog helt fantastisk, og de har med deres es i ærmet, forsanger Lynn Gunn, virkelig en chance for at komme op og lege med de helt store drenge. Hvis nogen fra P3 læser med her (og det går vi stærkt ud fra, som det toneangivende medie vi er), så tjek dem ud og sig til mig, at “St. Patrick” eller “My House” ikke kunne gøre sig godt på radioen (og det er positivt ment).

Nårh ja, og så BRING ME THE HORIZON. Deres nyeste skive “That’s the Spirit” landede i fredags, og for satan, det er altså en banger. “Throne”, “Drown”, “Happy Song” – det er et album fyldt med forrygende numre, der bliver spændende at høre live. Spændende, fordi der ikke bliver råbt særlig meget, og det er lidt det, som Oli Sykes, udover at være tatoveret, kan. Livevideoer fra årets Reading & Leeds-festival tyder på, at der bliver gjort en del brug af backingtrack, men måske har han fået bedre styr på det efter nogle måneder. Uanset hvad, så glæder vi os til at høre en masse nye numre blandet med det bedste fra “Sempiternal” og “There Is a Hell osv.”. Nårh ja, og så kommer “Chelsea Smile” nok også lige på for en god ordens skyld.


Men nok om os: Hvad glæder I jer mest til derude??