SÅ kom øjeblikket, som hele Metaldanmark har glædet sig til – de første navne til næste års COPENHELL er blevet annonceret (hvis vi ser bort fra BLACK SABBATH, som sikkert bliver fedt nok)!

Redaktionen er umiddelbart ret tilfredse med første læs navne – her er vores uforbeholdne holdning til alle 12 annonceringer:

ALICE COOPER (US)

The Coop’ er jo en legende alene for hans rolle i WAYNE’S WORLD 2 og der er ikke tvivl om, at han passer perfekt ind på COPENHELL med sit småteatralske metal. Vi har ikke det store forhold til manden udover det, men vi siger – what the hell, han virker som en stand-up dude, så thumbs up!

MEGADETH

-_-

CLAWFINGER

Husker mest CLAWFINGER for deres rapmetal på MTV2 tilbage i 90’erne, da jeg var lidt for ung til den slags. Derfor stiller jeg om til min ven Tobias, som er i begyndelsen af 30’erne:

Svenske Clawfinger var modpolen til Ace of Base, og med monotone sønderrivende riffs og en forsanger med en flot goatee kickstartede de 90´erne med numre som “Do what I say” med tilhørende creepy børne sang, “Nigger” (som trods titlen er et anti-racistisk nummer) og det meget industrial “The Truth”. Selv i dag kan man ikke undgå at headbange ansigtet af når Deaf Dumb Blind albummet bliver sat på, så sæt pris på dine flotte looks inden du mister dem i pitten på Copen til sommer!

What this guy said!

HELHORSE

Den her havde jeg luret i går, da de sagde, at de havde en spændende annoncering til i dag *kigger rundt efter en high five*. HELHORSE er ret fede, specielt når de skruer op for sydstatslyden, så dem ender vi nok med at se!

AUGUST BURNS RED

THE GALLOWS WERE NOT SUPPOSED TO LOOK LIKE THIS! 

Nu snakker vi! Selvom jeg er faldet lidt af på den med deres seneste plader, så er “Constellations” fra 2009 en af mine absolutte yndlings-metalcoreskiver, og der er ikke tvivl om, at den her annoncering er et incitament til virkelig at få lyttet deres nyere ting igennem. Det har været fedt hver gang, jeg er bare aldrig blevet helt hooked nok til at vende tilbage til dem – jeg skyder skylden på Spotify. Ses i pitten!

DROPKICK MURPHYS

Jeg kalder den nu – det mest irriterende publikum til hele festivalen vil være at finde til denne koncert. Jo jo, The Departed er da en meget fed film, men come on.

NORMA JEAN

Øøøøh, jo tjak *knipser på den der ungdomsagtige måde*! NORMA JEAN er helt igennem fantastiske – personlige højdepunkter er pladerne “Redeemer” og “Meridional” (som de spillede alt for lidt fra, sidste gang de var i København), men du kan ikke gå galt med nogen af deres skiver. Det her bliver virkelig fedt!

EPICA

Jeg lader bare det her video-still sige det hele:

Ses i Fucking Sprød Svin, har jeg ret??

SIXX.A.M.

Nikki Sixx fra The ‘Crue synes åbenbart ikke, at det bandnavn var helt åndssvagt nok, så nu har han startet et nyt. Det lyder, som I forestiller jer det.

CONVERGE

I dag i HARDCORE CONFESSIONS – CONVERGE har faktisk aldrig gjort det helt store for mig. Jo, de er en force to be reckoned with live, og “Axe to Fall” er faktisk en ret fed plade, specielt de første par numre, men det er virkelig sjældent, at jeg tænker “hmm, CONVERGE er det, jeg er i humør til at høre”. Der er dog ingen tvivl om, at vi nok skal være der til deres show, og det er en fed booking.

RIVAL SONS

Kender navnet, har aldrig rigtig lyttet. Ud fra en hurtig tur på Spotify lyder det også som om, at jeg kun får set dem med den rette promille og hvis jeg bliver hevet med af nogen og jeg ikke har lyst til at være alene. Umiddelbart ret fin “classick rock”, men det gør bare ikke så meget for mig.

MONUMENTS

Bandet kender jeg af navn, men har lidt fejet dem til side sammen med det utal af djent-bands, der lyder som hinanden. Ud fra ovenstående video er det dog helt kompetent – en klar måske’er herfra DUDE MANOR-lejren!


And there you have it: DUDE MANOR-redaktionens uforbeholdne holdning til de første annonceringer! Vi er alt i alt ganske godt tilfredse – en fin blanding og lidt for enhver smag, som vi kender, elsker og hader COPENHELL!

Og som en ekstra lille forkælelse til jer har vi fundet en bunke billeder frem fra gemmerne fra dette års COPENHELL, som aldrig er blevet vist før! Ses dem lige her:

GALLERI: COPENHELL 2015