Ud af resterne af Fredericia-crewet SPINKICK, der var leveringsdygtige i pitvenlig hardcore, tilsat forsangeren fra ROAD TO MANILA på guitar er LIFESICK opstået. De har været i studiet med Jacob Bredahl tilbage i efteråret og det har nu resulteret i EP’en “6 0 1”. Hvad det står for? “6 feet under, 0 jury, 1 rope” – ondt nok!

LIFESICKs lyd lægger sig op af tonserstilen kendt fra NAILS, dog uden at køre i helt samme tempo, tilsat black metal-elementer i form af nogle velplacerede blastbeats strøet ud over EP’en. Der er ikke meget solskin og glade tider at komme efter, så på det punkt passer den jo helt fint til årstiden – få hørt den nu, inden det er på tide at hive easycore-spillelisten frem! Det er dog en noget mere fængende bunke sange, som LIFESICK har fået skrevet, i forhold til deres lydmæssige forbilleder, og det klæder pladen. Første single “In Love With Hate” (som du kan se musikvideoen til lidt længere nede) sad fast efter første gennemlytning, og både vokalmelodierne samt riffs’ne er voldsomt catchy.

Selvom det måske er lidt omsonst at nævne nogle numre, som det er specielt værd at tjekke ud på en EP, så er det specielt de korte skæringer som “Real Friends Come from Grief” og “In Love with Hate”, der skiller sig ud. Det virker som om, at sangskrivningen her bliver lidt mere intens og skåret ind til benet, hvilket efter min mening passer bedst til genren. Værd at nævne er dog også midterstykket “Leshy”, der er en ren instrumental omgang.

Hvis du er på udkig efter noget solid ny dansk hardcore, så går du altså ikke helt galt i byen med LIFESICKs debutskive. Kombinationen af solide breakdowns, fængende riffs og black metal-elementer er ret original, specielt i forhold til resten af scenen herhjemme, og den lover rigtig godt i forhold til kommende udgivelser. 4 ud af 6 småsure Todd Jones til LIFESICK for selve EP’en, og så én ekstra for bandets virkeligt fede Instagram-steez – skal ses på telefonen for at få den fulde oplevelse!

lifesick karakter