At bede om 250,- en mandag aften i marts for at se to bands er pebret nok til at starte med. Når det så er for TRASH TALK, som retmæssigt er en fantastisk liveoplevelse, og et for mit vedkommende ukendt band i form af opvarmerne YOUTH MAN, er det nærmest uforståeligt. Ikke desto mindre er det præmissen denne mandag, hvor de to bands kigger forbi Pumpehuset. Det er derfor med spænding, at vi ankommer lidt i 20:00, hvor YOUTH MAN er sat til at gå på – hvor mange inkarnerede TRASH TALK-fans findes der i København og omegn? Det rigtige svar vil måske chokere dig!

YOUTH MAN (UK)

Jeg når kun lige at scrolle hurtigt igennem YOUTH MANs Facebookside tidligere på dagen, hvor jeg hurtigt drager en konklusion ud fra deres A E S T H E T I C S om, at de nok spiller en slags smadret punk/hardcore-hybrid med en snert af 90’er. Jeg får ret!

Opsætningen er så simpel, som den kan blive – tre mennesker på scenen guitar, bas og trommer og så ellers bare derud ad. Deres look ligner noget fra en ASOS eller H&M-reklame med en mørk, korthåret kvinde på vokal og guitar i mode-rigtige afblegede 90’er denim, og bassisten har ligeledes stram hvid tee og opsmøgede jeans. Jeg forestiller mig mentalt en 30 sekunders reklame i sort-hvid filmet i en svedig undergrundsklub i London, der slutter med et speak: “YOUR RULES, YOUR STYLE – YOUR DENIM. Get the new ASOS line of denim online now.”

youth man

YOUTH MAN leverer en fin indsats rent livemæssigt, når det kommer til at fremføre deres numre. Desværre bliver tiden imellem det musikalske en smule akavet, hvor kombinationen af bandets manglende showmanship og det ret sløje fremmøde, hvor jeg går ud fra de færreste er bekendt med bandet, ikke ligefrem skaber elektricitet. Jeg forestiller mig, at på et mindre spillested som BETA kunne der komme lidt mere liv i det, men nu er vi på Pumpehuset, og endda i den lille sal, som bliver for stor en mundfuld.

Musikalsk har de nogle ret fede 90’er-inspirerede elementer, og de er klart bedst på deres mere dynamiske numre. I det store hele går jeg dog ikke derfra som nyudklækket YOUTH MAN-fan – man kan ikke lade være med at tænke på tyve-tredive andre hardcorebands, som man gerne havde set TRASH TALK havde haft med på tour i stedet.

TRASH TALK (US)

Lige nu er vi kun omkring 50 mennesker, og man kunne godt frygte, at fremmødet kommer til at sætte en dæmper på bandets energi. Det bliver dog hurtigt gjort til skamme. Lee Spielmann og co. kommer hurtigt ud af starthullerne og har ikke tænkt sig at se sig tilbage – de skal ha’ det sjovt, og det er publikum også klar på.

TRASH TALK forvandler de næste 40 minutter i Pumpehuset til deres egen lille privatfest. Der bliver fyret op for joints på scenen, en ivrig koncertgænger, der har fået en ordentlig bunke penge tilbage i skat, køber tequilashots til bandet og fadøl til flere af de andre koncertgængere, og der bliver gjort plads på gulvet til, at de unge mosh warriors kan få lov til at svinge lidt med armene.

Der er ingen utaknemmelighed at spore hos bandet og der bliver snakket flittigt med publikum mellem numrene. 40 minutter rækker som bekendt også langt i TRASH TALK-regi, så de fleste fans får hørt deres favoritnumre i løbet af showet. Personligt har deres musik en tendens til at flyde lidt sammen på et helt album, men her i aften gør det ikke rigtigt noget – underholdningsværdien kan man ikke pille ved.

Næste gang bør man nok overveje at smide et par ekstra bands på, hvis man skal retfærdiggøre en billetpris på 250 kroner. Når det er sagt, så tror jeg, at alle TRASH TALK-fans fik lige det ud af aftenen, som de havde håbet på, hvis man skal dømme på aktiviteten på gulvet og smilene blandt publikum.