Om en lille måneds tid skal vi til det igen. COPENHELL rammer Refshaleøen med alt, hvad det indebærer af metalveste, tvivlsomme hestehaler, lidt for dyre øl, som du dog alligevel køber, og ikke mindst gode tider med vennerne på bakken, hvor I diskuterer, om I orker at rykke jer for at se et band, som I er lidt interesseret i, men måske ikke nok til at bevæge sig videre, og nu er solen endelig kommet frem, I sidder lige så godt og Anker kommer jo med bajere om lidt. Vi glæder os!

Men hvordan skal du som trofast Dude Manor-læser bedst udnytte din tid på COPENHELL? Du kunne selv beslutte dig ud fra tidsplanen eller lytte til os. Det er i år vores femte år på festivalen, og med den slags erfarenhed føler vi, at vi sagtens kan komme med en guide til, hvordan du bedst udnytter tiden på årets festival. Her følger derfor vores program for årets COPENHELL-festival, som vi på det varmeste opfordrer dig til at kopiere til punkt og prikke!

Lad os komme i gang!

TORSDAG D. 22. JUNI

Dag 1. Optimismen er i top og tømmermændende er i bund. Alt bliver helt godt.

Man kan komme tidligt og støtte op om SLÆGT, men dem kender vi ikke rigtigt, og hvem tager dog på festival for at se nye navne? Desuden spiller de allerede 13:30, og du vil jo nok gerne have et par øl til kioskpriser, inden du går ind og bliver forarget over fadøl til 50,- (hvis de da ikke er steget i pris igen).

DEVILDRIVER kl. 15:00 springer vi også over, men allerede 15:30 indfinder vi os på Pandæmonium, hvor hardcore-guderne i EVERY TIME I DIE allerede spiller det, vi forventer bliver en af årets fedeste koncerter. De skuffer aldrig, og selvom det er ærgerligt, at festivalen nærmest peaker allerede her, så går vi ikke glip af dem, specielt ikke med et nyt forrygende album som “Low Teens” forhåbentlig velrepræsenteret på sætlisten.

Efter de går af scenen bliver vi nok hængende, for 17:30 er det tid til den rødhårede Duracell-kanin FRANK CARTER og hans drenge i THE RATTLESNAKES. Hans seneste album var ikke helt, hvad vi havde håbet på, men han er altid essentiel at se live, og det skal nok også blive helt godt her på COPENHELL. Nogle af vores venner forsøger måske at få os med til CARCASS, og dem ville vi nok også se, hvis de ikke spillede allerede 17:45. Oh well!

19:15 spiller PROPHETS OF RAGE, gruppen bestående af tre fjerdele RAGE AGAINST THE MACHINE, ham rapperen fra CYPRESS HILL og to fra PUBLIC ENEMY. Lettuce be cereal: Du vil bare gerne høre “Killing in the Name Of”, og det er bestemt også helt i orden – Lad os nu få krydset det af bucket-listen.

20:30 spiller INVOCATOR, og det bliver redaktionen nok hevet med til. Der ser vi helt sikkert et par numre, inden vi nok lige bliver lidt sultne, men hey, vi kommer tilbage om lidt, vi skal nok finde jer, I bliver stående her, ikke?, godt nok, bare rolig, vi skal nok lige købe øl med.

Saxon bliver et “hard pass” kl. 21:00, og så, 22:30, rammer festivalens absolutte hovednavn SYSTEM OF A DOWN. Altså, vi ender jo nok med at se dem og synes, at det bliver meget fedt, men åh, der er få ting, vi græmmer mere af end folk, der skal vise, at de kan hele teksten til “Chop Suey!”. Sæt det nummer på til hvilket som helst arrangement, og en fyr skal nok forsøge at rappe/synge sig igennem det, alt imens han spotter efter, om folk bemærker ham.

Vi lander igen i trygge omgivelser 00:15, når de britiske metalcore-konger i ARCHITECTS rammer Pandæmonium. De har næsten lige spillet i Pumpehuset, så helt ophidsende er annonceringen ikke, men se dem, det skal vi naturligvis. Det er også en ganske fin grund til lige at give deres seneste plade nogle flere gennemlytninger.

FREDAG D. 23. JUNI

Så rammer vi dag to. Forhåbentlig skinner solen – uanset hvad starter vi i Torvehallerne til confit de canard-sandwich og en fadøl, inden vi bevæger os mod Refshaleøen. Planen bliver nok at være der omkring kl. 15:00, hvor BARONESS går på. Deres sludgede metal bør være den perfekte måde at komme i gang på.

Vi springer AC/DC Jam over kl. 16:30 og glæder os til 18:15, hvor THE DILLINGER ESCAPE PLAN lægger Hades-scenen helt ned. Det er fantastisk, at vi får en chance for at se dem igen – vi regnede bestemt med, at det var deres sidste DK-optræden i Pumpehuset tidligere i år. MOTIONLESS IN WHITE spiller et kvarter efter på Pandæmonium – hvis de havde ligget på et andet tidspunkt ville vi nok være at finde der til lidt Marilyn Mansoncore og breakdowns, men overfor THE DILLINGER ESCAPE PLAN er der ikke så meget at gøre.

ALTER BRIDGE 19:45 er lidt for midwestern butt rock til denne redaktions smag, og BLACK STAR RIDERS kan vi sikkert fange over en Maidenbryg på High Voltage en anden dag, så i stedet bliver næste koncert 21:30, hvor CANDLEMASS går på. Det er altid godt med et doom-fix på COPENHELL, så man lige kan stå og sumpe lidt (for man er jo ellers så fysisk aktiv).

FIVE FINGER DEATH PUNCH går på 23:00, hvor myRock-segmentet går i kollektiv ekstase – find os i ølteltet!

Man savner lidt A DAY TO REMEMBER på årets program. Heldigvis kan vi se dem på Roskilde Festival ugen efter, woohoo!

Hvis vi stadig er i live 01:15, så rammer vi nok BATUSHKA på Pandæmonium til en midnatsmesse. Kender dem ikke så godt, men de er blevet anbefalet og passer ud fra beskrivelsen som et godt efter-12-band.

LØRDAG D. 24. JUNI

Sidste dag er ovre os, og du begynder allerede at blive ærgerlig over, at det, du har glædet dig til i ét år, er forbi om lidt, og der nu skal gå 12 måneder igen. Men okay, sorgerne kan vente – der er crucial hangs to be had, så op på cyklen, hvis du da ikke lod den stå aftenen inden og tog en taxa hjem!

GHOST IRIS går på 13:15, og har endda fået æren af at spille på Hades-scenen. Deres seneste udgivelse “Blind World” er en forrygende udgivelse, hvor vi specielt glæder os til at se et nummer som “Save Yourself”, så det bliver vi jo lige nødt til at komme og støtte op omkring, selvom det er lidt vel tidligt.

Derefter triller vi nok lidt rundt, kigger på noget tvivlsomt merch og spiser noget mad, indtil klokken siger 17:15 og vi forhåbentlig er kommet op i gear. Her spiller finske LOST SOCIETY, som vi ikke havde hørt om, før de blev annonceret. De gør sig i en lettere hardcore-inspireret omgang thrash, der lyder som et perfekt soundtrack til at steppe sit ølindtag op. Hvis vejret og humøret står i vater, når de går på, kan det blive en helt go’ koncert og en af årets store overraskelser.

Herefter er der fri leg. EUROPE forsøger vi at undgå kl. 18:45, og så bliver vi nok hevet med til ROB ZOMBIE 21:30. MYRKUR 23:00 kunne godt være en mulighed – vi var som bekendt meget begejstrede for hende, da hun varmede op for DEAFHEAVEN sidste år, og så håber vi lidt på at holde os vågne til THE BLACK DAHLIA MURDER kl. 01:45, meeeen hvis vi kender standarden fra de sidste par år, så har vi nok checket ud der, da vi stadig ikke har lært at planlægge vores branderter.


Sådan der: kopiér vores program, og du kan være sikker på at få en fantastisk COPENHELL fyldt med storslåede oplevelser og masser af tid til at hænge med dine søde venner og flinke folk, du bare ikke har mødt endnu. Vi ses derude til en masse highfives!

Vil du have mere opvarmning til COPENHELL? Så læs her vores dækning af de forrige års programmer: